NOVOKLINIKEN


Genom vårt samarbete med Kátia Gomes och Novokliniken i Värnamo
kan vi erbjuda fillers och konsultation till plastikkirurgi på salongen.

9 februari 2020 besöker Kátia oss nästa gång. Boka tid via onlinebokningen eller ring oss på telefon 033-21 00 99.

I trygga händer


Kátia Gomes har tidigare arbetat som kirurg och läkare i både Sverige och Brasilien samt som överläkare med ansvar för plastikkirurgi i Jönköpings län och som specialist inom rekonstruktiv kirurgi på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Kátia har dessutom specialiserat sig inom såväl allmänkirurgi som mikro- och plastikkirurgi.

Utbildningar

 • 2007 – 2009 Forskarutbildning inom plastikkirurgi
 • 2006 – 2009 Specialistutbildning inom plastik- och mikrokirurgi
 • 2005 – 2006 Specialistutbildning inom allmänkirurgi
 • 2004 – 2004 Traineeutbildning inom kosmetisk kirurgi
 • 1989 – 1996 Läkarprogrammet

Certifieringar

 • 2015 Överläkare inom plastikkirurgi
 • 2014 Svensk läkarlegitimation
 • 1998 Brasiliansk läkarlegitimation

Botulinumtoxin (Botox)

Botox är en term för Botulinumtoxis som populariserats av den kosmetiska världen.
Man kan till exempel använda det för att släta ut rynkor.

Botox är egentligen ett märkesnamn, och inte själva substansen i injektionen. Den verkliga substansen heter Botulinumtoxin och är ett toxin som produceras av en viss typ av bakterie. Inom medicin och till estetiska ingrepp använder man toxinet i mycket försvagad form för att förlama muskler och körtlar genom att blockera nervsignaler. Att förlama muskler och körtlar helt eller delvis kan man utnyttjas i många olika användningsområden, av såväl medicinska som estetiska skäl.

Själva behandlingen tar mellan femton och fyrtiofem minuter, beroende på omfattningen, och du behöver inte förbereda dig på något specifikt sätt. Räkna dock med ytterligare minst femton minuter om du önskar lokalbedövning. Resultatet märker du av efter redan sju till fjorton dagar och det varar sedan i tre till fyra månader. Novokliniken rekommenderar att du upprepar en behandling med Botulinumtoxin var fjärde månad för att garantera ett långvarigt resultat.

Rynkor


Det finns två typer av rynkor: statiska och dynamiska. De dynamiska rynkorna, även kallade rörelserynkor, är de som syns i samband med ansiktsuttrycken. När du ler, till exempel, syns de små rynkorna runt ögonen (kråksparkar) och runt näsan. När du är arg syns rynkorna mellan ögonbrynen (argrynkor), och när du är förvånad syns de horisontella pannrynkorna. Dessa rynkor är tillfälliga, de uppstår tack vare muskelrörelsen som gör att huden veckar sig och bildar rynkor.

Botulinumtoxinet gör att musklerna inte dras samman lika mycket vid ansiktsuttrycken. Därmed kommer rynkorna att synas mindre eller inte alls (beroende på mängd injicerat ämne). Med åldern kan dynamiska rynkor övergå till statiska rynkor.


Pris
Ett område: 2 800 kr
Två områden: 3 700 kr
Tre områden: 4 200 kr
Fyra områden: 4 700 kr

Ymnig svettning (Hyperhidros)


Överdrivna svettningar kan man enkelt behandla enkelt med Botulinumtoxinet. Det gör man genom att delvis blockera de svettproducerande körtlarna så att de producerar svett i mycket mindre mängd. Ingreppet innebär att man helt enkelt injicerar medlet på de ställen där för mycket svettning förekommer (till exempel händer, fötter, armhålor, ryggen) med en tunn nål. Man kan kan behöva upprepa ingreppet för bästa resultat. Att lida av ymnig svettning kan vara mycket obehagligt på grund av till exempel:

 • Svettfläckar på kläder under armarna eller på ryggen.
 • Svettlukten.
 • Känslan att fötter, händer eller andra delar i kroppen är fuktiga.


Pris
Armhåla: 3 900 kr
Hand: 4 700 kr

Tandköttsvisning (Gummy smile)


Gummy smile innebär att tandköttet är väldigt synligt ovanför tandraden när man ler eller skrattar. Det beror på att en muskel i överkäken drar upp överläppen överdrivet mycket. Det kan man behandla genom att delvis förlama med hjälp av Botulinumtoxin. På så sätt drar överläppen inte upp sig lika mycket, och därmed ser man mindre av tandköttet.

Pris
Gummy smile: 2 800 kr

FILLERS


En fillerbehandling tar mellan trettio och sextio minuter, beroende på omfattningen, och du behöver inte förbereda dig på något specifikt sätt.
På Novokliniken används enbart fillersinjektioner av Hyaluronsyra, en syra som redan finns naturligt i kroppen.

Volymbrist


Fillers kan användas för att ge extra volym eller återskapa volym åt en del i ansiktet eller övriga kroppen, och på sätt förbättra konturer och former. Det uppnås genom att medlet injiceras i något av hudens olika lager, beroende på önskad effekt. Det görs i till exempel, kinderna, hakan, läppar, käkbenet, näsan och händer.

Pris
3 400 kr/ml

Rynkor och hudojämnheter


Det finns två typer av rynkor: de statiska och de dynamiska rynkorna. De statiska rynkorna är de som alltid syns, till skillnad från de dynamiska rynkorna som enbart syns vid muskelrörelser. Statiska rynkor skapas med tiden, som en följd av att huden dras ner av gravitationen samtidigt som den tappar spänst och elasticitet. Statiska rynkor kan också bildas som en följd av konstanta dynamiska rynkor.

Pris
3 400 kr/ml.